Drie Dagen Feest Garantie - 24-uurs Solexrace Festival

Drie Dagen Feest Garantie

Posted On:14 juni 2013
Posted by Organisatie

Tijdens het laatste weekend van Bouwvak-Zuid wordt het weer een doldwaze en prettig gestoorde boel in ‘de Hei van Heeswijk’. Tijdens het 24-uurs Solexrace-festival op 2, 3 en 4 augustus zullen weer meer dan 100 teams (st)rijden voor KiKa (kinderen kankervrij) en is er een spetterend driedaags programma met Drie-Dagen-Feest-garantie.

 

Vrijdag 2 augustus: Feest!

Zoals gebruikelijk opent het festival de deuren op vrijdag om 18.00 uur. Lokale feest-dj Dave zal het publiek warmdraaien voor de show van It All Started In The 90’s. Zij draaien de beste en gekste platen uit de 90’s, met extra aandacht voor de rock-muziek van die tijd. Niks is te gek deze avond. Zo is er ook een Air Guitar Contest, een Hakkuh- en een Macarena wedstrijd en zelfs een vet Carnavalskwartiertje. Alsof dat nog niet genoeg is treedt tussendoor ook het altijd goedgemutste duo Pap & Pudding op, bekend van Opblaasbare Barbara en Plastieke Annemieke.

 

Zaterdag 3 augustus: Feest!

Om 13.50 uur start (dit jaar voor het eerst) de Luierklasse van de Brommerrace (5 t/m 10 jaar), gevolgd door de Snotneuzenklasse (10 t/m 15 jaar) en de Fun- & Wedstrijdklasse (16 t/m 103 jaar).

Als om 16.00 uur de meer dan 100 Solexteams uit binnen- en buitenland zijn gestart kan het feest weer volop verder. Als eerste zal rockcoverband Arie het podium in de feesttent bestieren. Zij dragen dan het stokje over aan de nieuwste sensatie in festivalland: The Dirty Daddies. Mede-organisator WC Experience gaat daarna een zeer speciale en unieke show op het podium zetten. Het is vervolgens aan BZB wel toevertrouwd om het feestprogramma in de feesttent op gepaste wijze af te sluiten.

Ook nieuw is dit jaar de eettent. Daar kunnen deelnemers en bezoekers genieten van goei eten en goeie muziek. Niemand minder dan André Nijman (beter bekend als Dj Dré) zal zich vandaag dag ontfermen over de muziek in de eettent, onder het motto: Unserious Request. Geen verzoekje is te gek voor deze allesdraaier. Als het feest in de tent erop zit, gaat het in zaal Stanserhorn en Xanadu nog vrolijk door met de Party Ploppers. Minstens tot in de late uurtjes.

 

Zondag 4 augustus: Feest!

Dj Dave zorgt er ‘smorgens al vroeg voor dat de bezoekers die op de bere-gezellige camping hebben geslapen voorzichtig muzikaal worden wakkergekieteld. Daarna is het aan de helden van de band Hou’t Simpel om de stemming neer te zetten.

Stichting Jong Nederland HDL zal ook dit jaar weer een uitdagend kinderprogramma organiseren voor de jongste festivalbezoekers.

De deelnemers aan de Brommerrace starten vandaag om 11.30 uur. Tijdens de lunch verzorgen de mannen van de WC Experience een knus en intiem concert in de eettent. De doldwaze feestband Backstienk Boys zal ‘smiddags de feesttent flink op zijn kop zetten. In de eettent wordt één van de oudste spelletjes ter wereld omgetoverd door The King of Bingo tot feest, feest en nog eens feest. Als om 16.00 uur de Solex(st)rijders uitgeput finishen zullen de oer-rockers van Rattlesnake Shake hen weer vollop nieuwe energie geven. Na de prijsuitreiking en de KiKa cheque-overhandiging zullen The Heinoo’s het feest afsluiten zoals het hoort: dik, vet en volle bak ambiance.

 Daar wordt je toch blij van!?!

posterb1 2013 jpg