NIET MEER WEG TE DENKEN SINDS 2012

 

VANAF 5 JAAR


 

Sinds 2012 is de Brascross niet meer weg te denken van de 24-uurs solexrace. Meedoen kan vanaf 5 jaar oud met een crossmotor, brommer, auto, quad, buggy, grasmaaier of ander gemotoriseerd voertuig.

De cross is verdeeld in negen verschillende klasses:

Luierklasse 5 t/m 11 jaar

Snotneusklasse 10 t/m 15 jaar

Brommercrossklasse powered by TvE 16 t/m 103 jaar

Snevelbokkenklasse licht 16 t/m 103 jaar

Snevelbokkenklasse zwaar powered by Ploegam 18 t/m 103 jaar

Ontiechelijk Zware Snevelbokkenklasse 18 t/m 103 jaar

Schijt mét de Bazenklasse 18 t/m 103 jaar

Gescharrel met een Barrel klasse powered by Wetering 18 t/m 103 jaar

Crossklasse 16 t/m 103 jaar

De naam Brascross komt oorspronkelijk uit 1989, toen werd de legendarische cross voor het eerst georganiseerd door Leo Lagemaat en Eimbert Timmermans op het circuit in Heeswijk. Het doel was zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de motorsport, zowel op de baan als langs de baan. Iedereen kon meedoen als ze maar plezier hadden. De cross van de 24-uurs Solexrace wordt vanuit hetzelfde oogpunt en zelfs op hetzelfde circuit georganiseerd als de Brascross van toen, vandaar Brascross!

In de Snevelbokken klasse gaat het niet om snelheid maar om creativiteit! Omdat we van de deelnemers dezelfde creativiteit verwachten als tijdens de Carnavalsoptocht is deze klasse vernoemd naar Snevelbokkenland oftewel Heeswijk-Dinther tijdens Carnaval. De Gescharrel met een Barrel klasse is voor de iets minder getalenteerde bouwers onder ons.

Meedoen kan dus onder andere met een crossmotor, brommer, auto, quad, trike, buggy, graasmaaier, verzin het maar. Hierover meer in het reglement wat je hier kunt vinden.


 

ALLES WAT JE MOET WETEN, VIND JE HIER