Drie dagen feest en spektakel! - 24-uurs Solexrace Festival

Drie dagen feest en spektakel!

Posted On:2 juli 2012
Posted by Organisatie

Eindelijk is het dan bijna weer zover: dé 24-uurs Solexrace-Plaankgas door 2 cafe’s en een stierenstal van Heeswijk-Dinther. Drie dagen feest en spektakel met nieuw dit jaar een 2-uurs Brommerrace.

Iedereen wordt 3, 4 en 5 augustus op zijn wenken bediend, al hou je totaal niet van muziek een feest zal het zijn. Een gevarieerd feestprogramma met voor ieder wat wil(d)s. Ga uit je dak op de klassieker van 90’sNOW!, de geniale mash up van de Memphis Manics, de Nederfolkrock van BZB, de opzwepende covers van 30EURO live of de beregezellige muziek van de WC Experience het kan allemaal. Met als grote verrassing dit jaar de come-back van Mark v Demen met zijn Millstreetband. Zij speelden vroeger elke feesttent en kermis plat en hebben hun eerste optreden sinds 7 jaar op dit festival. Maar er is meer, veel meer!

[button link=”/programma/” type=”big”] Bekijk het volledige feestprogramma[/button]

24-uurs Solexrace

Voor de deelnemers wordt  het nu al spannend. Maanden van testen, proefrijden, bloed, zweet en tranen moeten worden beloond in dit weekend. De organisatie is trots op het feit dat de teams zo druk zijn deze race der races maar ook om het feit dat veel teams erg gedreven zijn met het ophalen van sponsorgeld voor KiKa (kinderen kankervrij) Want ook dit jaar KiKa weer het goede doel waarvoor wordt ges(t)reden. Er wordt van alles door de teams georganiseerd van sponsoravonden tot veilingen, elk team is zo op zijn eigen manier bezig met de voorbereidingen voor wat gaat komen. Zaterdag 4 augustus gaan er om 16.00 uur meer dan 100 teams van start á la le Mans. Van ieder team zal een last van hun schouders vallen wanneer het startschot heeft geklonken en hun solex vrolijk rond “scheurt”.

[box]

2-uurs Brommerrace

Nieuw dit jaar is de 2-uurs Brommerrace. Nieuw parcours, nieuwe deelnemers en een nieuwe uitdaging. Het nadeel voor deze deelnemers is dat dit parcours niet is verhard. Zij zullen 2 uur moeten laten zien wat ze kunnen op het technische parcours wat speciaal voor hun is aangelegd. Inschrijven als duo kan ook. De brommers trainen zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur en starten zondag om 12.00 uur tot ??[/box]

Kinderprogramma

Dit jaar is er weer een kinderprogramma daarvoor is de hulp ingeschakeld van Jong Nederland HDL. Vanaf 10.00 uur zullen zij de kinderen zondagmorgen op gepaste wijze vermaken met diverse activiteiten.