Wie pakt er goud?! - 24-uurs Solexrace Festival

Wie pakt er goud?!

image
Posted On:28 februari 2018

Inschrijfdatum 10 maart!

Op 24, 25 en 26 augustus wordt voor de twaalfde keer het 24-uurs Solexrace Festival georganiseerd in Heeswijk-Dinther. Het is niet zo ver vliegen, 40 graden warmer en – gelukkig – niet zo glad. Voor de deelnemers is het echter zeker zo zwaar om een gouden plak bij de 24-uurs Solexrace te halen dan bij de Olympische Winterspelen! De inschrijvingen voor de Solexrace en bijbehorende moddervette Brascross starten zaterdag 10 maart om 12.00 uur via deze link https://24uurssolexrace.uweticket.nl/

24-uurs Solexrace
Zo’n 100 teams uit alle windstreken van Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Denemarken zullen aan de start verschijnen van de zwaarste, maar ook gezelligste 24-uurs Solexrace van de wereld! Het 3,3 km lange parcours gaat door 2 café’s, een volle feesttent en een stierenstal. De teams, bestaande uit drie rijders en één monteur, zullen ervoor moeten “knokken”, rennen, trappen, kluunen, sleutelen en weer doorbijten om als eerste te finishen na die loodzware 24(!) uur. Alle (st)rijders “knokken” niet alleen voor een podiumplaats maar ook voor KiKa (kinderen kankervrij). Afgelopen jaar hebben we meer dan €30.000 opgehaald in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Het reglement van de 24-uurs Solexrace vind je HIER.

Brascross
Op hetzelfde festivalterrein in Brabant wordt sinds 2012 op een speciaal aangelegde crossbaan de Brascross gereden. Aan de Brascross kunnen deelnemers vanaf 5 jaar meedoen met een crossmotor, brommer, quad, auto, grasmaaier of ander gek voertuig. Afgelopen editie zaten alle 8 klassen ramvol! In bijna alle klassen gaat creativiteit boven snelheid. Zet zaterdag 10 maart daarom met DIKKE letters in de agenda.

Het reglement van de Brascross 2018 vind je HIER.

Neffe de pot gepist?!
Met een nieuw record aan bezoekers en deelnemers, een uitverkochte camping en voor de derde jaar op rij uitverkochte zaterdagavond, zit het 24-uurs Solexrace Festival over het geheel gigantisch in de lift. Van heinde en verre komen de bezoekers op de Brabantse gezelligheid af. Wie zaterdag 10 maart naast het potje pist met inschrijven kan entreekaarten kopen met extra voorverkoop voordeel tijdens de vroege kippen voordeelactie. Deze loopt van 1 april t/m 12 april. De eerste artiesten van het 3-daags feestprogramma worden binnenkort bekend gemaakt. Hou hiervoor onze Facebook– en Instagrampagina in de gaten!