Nieuwe klassen Brascross - 24-uurs Solexrace Festival

Nieuwe klassen Brascross

image
Posted On:28 mei 2016

Dit jaar wordt het 24-uurs Solexrace festival voor de tiende keer georganiseerd op 26, 27 en 28 augustus. Een spectaclair onderdeel van dit drie-daags festival is de Brascross. Vorig jaar konden deelnemers van de Brascross al vanaf 5 jaar oud meedoen op een brommer, motor, quad of grasmaaier. Dit jaar zijn er 2 nieuwe klassen bij de Brascross, een autoklasse genaamd Snevelbokkenklasse zwaar en de Drie en een Quad klasse voor zijspannen en quads.

201521
Brascross

De Brascross is niet meer weg te denken tijdens de 24-uurs Solexrace. Spektakel en plezier voor de deelnemers en toeschouwers. De baan gaat over een groot gedeelte van het circuit van MC Heeswijk en een maisplak. Alle deelnemers dienen zich te verkleden en kunnen vanaf 5 jaar meedoen in 7 verschillende klassen met een auto, crossmotor, brommer, quad, grasmaaier, buggy of ander gemotoriseerd voertuig.

In 2 klassen gaat het niet om snelheid maar om creativiteit, er wordt dezelfde creativiteit verwacht als van een Carnavals optocht. De naam van de nieuwe auto klasse is daarom Snevelbokken klasse zwaar en de Gewoon-omdat-het-kan klasse is omgedoopt tot Snevelbokken klasse licht, afgeleid van Snevelbokkenland (Heeswijk-Dinther tijdens de Carnaval).

Er verschenen vorig jaar zoveel quads aan de start dat zij dit jaar een aparte klasse hebben samen met de zijspannen, de Drie en een Quad klasse.

Klassenindeling Brascross 2016:
-Luierklasse 5 t/m 11 jaar
-Snotneusklasse 10 t/m 15 jaar
-Brommercross klasse 16 t/m 103 jaar
-Snevelbokken klasse licht 16 t/m 103 jaar
-Snevelbokken klasse zwaar 18 t/m 103 jaar
-Cross klasse 16 t/m 103 jaar
-Drie en een Quad klasse 16 t/m 103 jaar

Inschrijven
Per klasse mogen er 40 meedoen dus schrijf je snel in want vol=vol. Bij je inschrijving zit een weekendkaart festival, een plek op het rennerskwartier voor de overnachtingen en dagverzekering inbegrepen. Het reglement vind je hier en hoe je kunt inschrijven hier.

20156